Spring naar inhoud
Home Woningeigenaren Energiecoach
Sliedrecht gaat op weg naar een aardgasvrije toekomst. Als inwoner speelt u hierbij een onmisbare rol. Hoe maakt u de overstap naar een andere manier van verwarmen? En hoe kunt u alvast energie besparen? De energiecoach helpt! Neem gerust contact op voor een gratis adviesgesprek. Bel 0345 533 933 of mail info@hetnieuwewonen.nl

Dit zijn de energiecoaches voor Sliedrecht


Jan BassaJan Bassa is al meer dan 40 jaar geïnteresseerd in isolatie van woningen en adviseert hier graag over. "Tot mijn pensioen had ik een plaatverwerkend bedrijf. Daar hadden we veel te maken met het ontwikkelen van kachelsystemen en met isolatie van geluid en warmte", vertelt hij. "Isolatie van woningen is hard nodig voor behoud en herstel van onze natuur. En om te zorgen voor schone lucht voor ons en ons nageslacht. Ook kunnen we niet langer wegkijken van wat er zich allemaal afspeelt bij de gaswinning in Groningen. Met advies over duurzaam wonen probeer ik, zoveel als mogelijk, voor iedereen 'nul op de meter' te krijgen." 

Jan is rolstoelgebonden en geeft advies met (beeld)bellen. 



Joop van den Dool"Wees niet laks, ga van het aardgas af." Dat is het motto van Joop van den Dool. Hij is geboren en getogen in Sliedrecht en werkte jarenlang bij Installatiebouw Van der Leun. Hij hield zich vooral bezig met de elektrische installaties van baggerschepen. Na zijn pensionering was Joop jarenlang vrijwilliger bij stichting De Hoop en gaf op scholen voorlichting over verslaving. "Ik wil van het gas af om verschillende redenen", licht hij toe. "Omdat wij als b.v. Nederland heel slecht omgaan met de aardbevingsschade van Groningers, maar ook omdat ik niet van Poetin afhankelijk wil worden. En de belangrijkste reden: omdat wij verantwoordelijk zijn voor het behoud van Gods mooie schepping. Ik ben dan ook al jaren bezig om te bezuinigen op gasgebruik. Zo kook ik al 40 jaar elektrisch en heb ik al even lang vloerverwarming. Daarnaast heb ik al veel isolatiemaatregelen genomen, van dubbelglas tot spuwmuurisolatie en vloer- en dakisolatie. En volgend jaar wil ik mijn aardgasketel vervangen door een elektrische cv-ketel."


Bert van HerwaardenBert van Herwaarden heeft altijd 'in het vastgoed' gewerkt. Hij zag jaren geleden al dat gebruikers van een gebouw vaak enorme bedragen kwijt waren aan energiekosten. Dat moest toch anders kunnen. "Met mijn bouwkundige achtergrond weet ik veel over isoleren en energie besparen in woningen en andere gebouwen. En tijdens de opleiding tot energiecoach heb ik nog meer geleerd. Energie besparen is de eerste stap naar aardgasvrij." Budgetneutraal van het gas af, dat is Berts motto. "Je kunt niet verwachten dat mensen hoge kosten maken voor de overstap naar aardgasvrij. Maar zuinig omgaan met energie is voor iedereen haalbaar en betaalbaar. Alleen al door je gedrag wat aan te passen, kun je veel besparen."



Na een carrière als onder meer inkoopcoördinator en werkvoorbereider is Jan Hommes al veleJan Hommes jaren actief als vrijwilliger. Zo hielp hij mensen bijvoorbeeld met hun financiële administratie. Als energiecoach weet hij veel over de mogelijkheden om je huis energiezuiniger te maken. "Dat begint met goede isolatie. Kleine maatregelen, zoals  radiatorfolie of een waterbesparende douchekop kunnen al helpen. Voor sommige maatregelen kun je subsidie krijgen. Of een gunstige lening afsluiten. Ook daar weet ik meer over. Net als over de alternatieven voor een cv-ketel, van warmtenet tot warmtepomp. De kunst is om zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van de woningeigenaar. Iedere situatie is anders. Samen zetten we al die feiten op een rij. Op basis daarvan geef ik een advies. Als de bewoner daarmee verder kan, ben ik tevreden."


Benedikt van RoosmalenBenedikt van Roosmalen werkt al jaren in de bouwtoelevering. "Ik ben nu in diverse rollen actief op het gebied van isolatiematerialen, duurzaamheid en energiereductie. Zo heb ik de afgelopen tien jaar tijdens mijn werk veel kennis ontwikkeld over duurzaamheid. Deze kennis wil ik ook graag delen als vrijwilliger en er iets goeds mee doen voor de maatschappij. Daarom ben ik energiecoach geworden", legt Benedikt uit. "De warmtevraag binnen de gebouwde omgeving is voor circa 35% verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot. En die heeft sterke invloed op de opwarming van de aarde. Daar is echt wat aan te doen! Met het delen van mijn kennis wil ik daar aan bijdragen." Benedikt woont in Arkel maar geeft advies in de hele regio van Sliedrecht, Molenlanden tot Gorinchem. Vanwege zijn werk overdag is hij alleen 's avonds beschikbaar als energiecoach.